Sorozatajánló Február: The Mandalorian

Gondolom, senkinek sem kell bemutatnom a Csillagok Háborúja című filmsorozatot, mely 1977-ben indult hosszú, de annál elképesztőbb útjára, az Új reménnyel.

Azóta már nem csak egy, vagy kettő, de már három trilógiát tudhat maga mögött. Ezek között akadnak fantasztikusra sikeredettek, és kevésbé közkedveltek is. De nemcsak mozifilmek terén alkotott a Lucasfilm nagyot, hanem spin-offot, előzményfilmet, és még animációs sorozatot is forgatott. Most azonban egy elég nagy sikerű, 2019-ben kezdődött sorozatot szeretnék kiemelni közülük, ami 5 évvel a Jedi visszatér után játszódik, egy messzi-messzi galaxisban. Már a megjelenést követő napokban az egyik legfelkapottabb sorozatok közé tartozott, és hétről hétre egyre nagyobb méreteket öltött az iránta való rajongásom, és szerintem ezzel nem csak én vagyok így, hanem szinte az összes SW fan is.

A The Mandalorian című élőszereplős akció- és kalandfilm sorozat főszereplője Mando (micsoda kreativitás), egy nagy múltú fejvadász-céh tagja, akinek egyik alkalommal egy kiemelt fontosságú személyt kellene leszállítania a megrendelőjének, egy birodalmi ügyfélnek és cserébe óriási mennyiségű pénz ütné a markát. Mando természetesen elfogadja, ezután nekivág a galaxisnak, csupán egy nyomjelző van segítségére, és az információ, miszerint a személy ötven éves. Meg is találta őt, csakhogy már a célszemély elrablása is majdnem az életébe került, de a legnagyobb meglepetés még hátra volt, ugyanis világossá válik számára, hogy miért ilyen fontos, hogy élve elvigye a birodalmiaknak. Ugyanis az ötven éves fickó tulajdonképpen még gyermek, sőt mi több ugyanazon fajból szárazik, mint Yoda, valamint ő is hasonló képességekkel rendelkezik, mint a jedi mester.

Mando azonban a céh szabályaival szembe kerülve elhatározta, hogy megvédi a porontyot, ha kell az élete árán. Ezáltal magára haragítja szinte a teljes közösséget, akik mindenáron meg akarják kaparintani az értékes kölyköt, és hajtóvadászatot indítanak ellene. Útja során meglehetősen furcsa barátokra és szövetségesekre tesz szert, többek között egy fejvadász droidra és egy katonára is.

A sorozatot olyan nevek teszik még színesebbé, mint Pedro Pascal, (Trónok harca, A nagy fal) azaz Mando, aki amúgy nem veheti le a sisakját a hitvallása szerint, szóval őt nem nagyon fogod látni a sorozatban. Carl Weathers, (Rocky filmek) mint Greef Carga, valamint Taika Waititi, (Thor: Ragnarok, Jojo nyuszi) aki nem csak a droid hangját is adta, de egy részt is ő rendezett. A történet íróját sem szeretném kifelejteni, aki nem más, mint Jon Favreau (Az ifjú Sheldon, Vasember filmek).

Remélem, kedvet kaptatok a sorozatnézéshez, és még az sem fog eltántorítani tőle, hogy még csak feliratosan található meg, de a szinkronra sem kell már sokat várni!

Szilágyi Bogi

Filmajánló: Múlt karácsony

George Michael írt egy dalt, ami klasszikussá vált, most karácsonykor jön egy film, amelyet ez a dal ihletett…

A szeretet, az ajándékozás, a megbocsátás és a szerelem mind-mind része a karácsonyi készülődésnek.

Mindannyian tudjuk, hogy jobb adni, mint kapni, és a Múlt karácsony erre kiváló példa, hiszen megmutatja, hogy mennyire fontos lehet egy-két apró kis kedvesség, mennyi embernek csalhatunk mosolyt az arcára.

Nem tudjuk elégszer ismételni, hogy nem csak annak a személynek okozunk boldogságot, akinek kedveskedünk, hanem mi magunknak is, egy-egy ilyen tettel.

Katerina egy Jugoszláv származású, eltökélt nő, aki meg szeretné mutatni, hogy nem csak gyermekként, hanem most, érett felnőttként is van olyan tehetséges, mint korábban, ezért sorra járja az énekes meghallgatásokat, ám mindhiába, egymás után halmozza hibáit, és már nem sikerül neki úgy minden, mint ahogy szerette volna.

Itt Londonban az emberek nem nézik mindig jó szemmel a „bevándorlókat”, ezért még a nevét is megváltoztatta Kate-re. Egy karácsonyi boltban tölti mindennapjait, ahol manóruhába öltözve, széles mosollyal az arcán szolgálja ki a vendégeit, különbféle karácsonyi díszekkel az év 365 napján. Mikulás, a felettese, kezd kiábrándulni Manó-Kate elhivatottságából, mióta egy évvel ezelőtti szív-transzplantáció után már alábbhagyott az élet iránt érzett öröme, és már nem érzi önmagának azt az utat, amin ő jár. Már nem tudja, hogy mi lesz vele a jövőben, napról-napra más helyen kell meghúznia magát, ugyanis Kate nem a legjobb lakótársak közé tartozik, mindazonáltal nem akar visszamenni a szülei lakására. Miután kitették őt a legutóbbi lakótársai, kénytelen visszamenni a szüleihez.

Kate már kezdi feladni az életbe vetett hitét, amikor egy véletlen folyamán összetalálkozik Tommal a helyes, és kedves sráccal, aki ettől fogva szinte minden nap meglátogatja őt a boltban. Tom azonban átlát Kate gondosan maga köré épített falán, és kezdi megismerni a lányt.„Néha kell, hogy legyen benned hit”

Szilágyi Bogi

Filmajánló 2019.október

Demóna: A sötétség úrnője

„A szerelem nem mindig végződik jól.”

2019 októberében felejtsd el csipkerózsika tündérmeséjét, mely évek óta rózsaszín ködben lebeg a szemeid előtt, ugyanis Demóna visszatér. Erősebb, mint valaha, és nevelt lányával, Aurórával az oldalán uralkodnak a királyság különös lakói felett

Felhőtlen kapcsolatukat azonban beárnyékolja az, hogy Ingris királynő vissza akarja kapni Aurórát, hogy Demóna kezei közül kiszakítva a királyi udvarban nevelje őt, és méltó utódot faragjon belőle.

Demónában viszont felélednek az anyai ösztönök, és nem szeretné elveszíteni szeretett lányát, ezért úgy dönt, hogy szembeszáll a királynővel és családjával. Bármi áron meg akarja védeni őt és tőlük. Ennek következtében összehívja és csatasorba állítja az erdei lényeket.

A királyi udvart sem kell félteni, hiszen nem maradhat trónörökös nélkül az ország, ezért felkészülnek a megütközésre az erdő lényeivel szemben

Csakhogy Aurórát szerelme, Fülöp herceg feleségül kéri, és ebbe a lány bele is egyezik Demóna legnagyobb döbbenetére, ugyanis ő óvta a gyermekét minden arra tévedő férfitól, nehogy őt is átverjék, mint az anyját néhány éve. A lány viszont makacs, és nem hagyja eltántorítani magát a hercegtől.

Demóna a sötétség úrnője 2019 októberétől a mozikban!

Szilágyi Bogi