Ilyen még nem volt…

Az ESZI diákjai először mérették meg magukat az Országos Középiskolai Problémamegoldó Versenyen. Ez a verseny a logikus gondolkodást, az ok-okozati összefüggések felismerését méri történelem tantárgyon belül. Nem volt elég tehát a tények ismerete, meg kellett látni a politikai-katonai és gazdasági összefüggéseket mind a magyar mind az egyetemes történelemben. A versenyt a Corvinus Egyetem szervezi évek óta. Az idén 350 csapat jelentkezett. Az online selejtezőket a pécsi regionális döntő követett. A Fekete Dániel, Dohány Dániel és Stier Patrik alkotta csapat innen bejutott a 24 csapatból álló döntőbe. Sajnos a szimbolikus dobogóra nem tudtak versenyzőink felállni, de dicséret illeti őket, mert egy ilyen színvonalas döntőbe bejutni óriási teljesítmény.

Bordácsné Papp Mónika

Követhető példa

Mindig öröm látni, amikor az ESZI egy volt diákja sikeres a munkájában, hobbijában, vagy más tevékenységében! Ebben a cikkben ezen örömünknek adhatunk hangot, ugyanis egy “ex”, nevezetesen Pataki Balázs munkáiból mutatunk be néhányat  – azzal a nem titkolt szándékkal, hogy minél többen kapjatok kedvet, és készítsetek ti is alkotásokat.

Balázs jelenleg a Metropolitan Egyetem hallgatója Animáció Mester Szakon és egy grafikus végzettsége is van már a Kaposvári Egyetem Művészeti karáról. A jövőben szeretne helyezkedni akár illusztrátorként vagy grafikusként.

A felemelkedés útja

Az ezüst csarnokok jövendölője (munkafázisok)

Az ezüst csarnokok jövendölője

Dungeons and dragons portrék

Harcos

Opale