Ezt nézd!

Fanni barátnőm ajánlásával elkezdtem nézni a „The 100”(A visszatérők) című sorozatot. Nagyon sok jót mesélt róla, ezért belenéztem, és annyira megtetszett, hogy egy hétvége alatt végignéztem két évadot.

Lényegében arról szól, hogy a Földön atomháború volt, ezért a Föld 90%-a lakhatatlanná vált. Mindössze 400 ember maradt életben a Föld körül keringő „Bárka” nevű űrállomáson. Annak ellenére, hogy szigorúak a szabályok, és minden egyes rossz cselekedetért valami büntetés jár, akadnak bűnözések. Ezeket a bűnözőket vagy bezárják, vagy „kireptetik” az űrbe. Mivel közel 100 év telt el az atomháború óta, az emberek vissza akarnak térni a Földre. Nem tudják biztosra, hogy biztonságos-e visszamenni, ezért 100 fiatal bűnözőt küldenek le a bolygóra mint „tesztalanyok”, hogy megnézzék, a Föld lakható-e. Amint leérnek a fiatalok, megtapasztalják az igazi oxigén-dús levegőt, a fák által adott árnyékot és azt, hogy nem egy betondzsungelben vannak, hanem a természetben. Viszont az élővilág megváltozott: mutáns állatokkal és virágokkal találják szembe magukat, olyan bogyókat és magvakat esznek, amiktől garantáltan nem maradnak józanok.

A fiatalok rengeteg próbának vannak kitéve. Élelmet, vizet kell szerezniük, alvóhelyet kell biztosítaniuk 100 embernek. Nem könnyű a börtönből egyenesen a vadonba kerülni minden nélkül.
A napok és a hetek telnek, szerelmek, barátságok alakulnak ki, a legkülönlegesebb szerelmi szál Octavia és Lincoln, egy földi túlélő között alakul ki. A fiataloknak kezd leesni az, hogy nincsenek egyedül: vannak túlélői ennek a szörnyű katasztrófának.

Ennek a sorozatnak a hatására a nézők rájönnek arra, hogy milyen borzasztó is lenne, ha a Földet egy atomháború érné. Persze ez a sorozat nem a valóságot ábrázolja, de így is szörnyű nézni azt, hogy a szereplők milyen megpróbáltatásokon mennek keresztül. Ajánlom ezt a sorozatot minden olyan embernek, akik szeretik a sci-fi, kalandos és akciódús történeteket.

Visszatérve Octaviára és Lincolnra, készítettem róluk egy videót, amelyben bemutatom az ő különleges történetüket röviden. Remélem mindenkinek elnyeri a tetszését!

Kecskés Linda