Szalagtűző 2018

Ez az esemény nekünk, végzősök számára igen fontos, emlékezetes pillanat az életükben. Az ESZI december 7-én tartotta ezt a nagyszabású eseményt, melynek közel 130 végzős diák volt a főszereplője, illetve az osztályfőnökeik, Paréj Mihály tanár úr, Gyöngyösi Olga tanárnő, Jorga Krisztina Katinka tanárnő, Molnárné Hingl Márta Judit tanárnő, Németh-Kovács Lilla Viktória tanárnő és Csanádi-Fodor Melinda tanárnő.

A rendezvényt megnyitotta az első tánc, a palotás, mely után Csanádi Zoltán igazgató úr beszéde következett. Ezt követően zenés előadást hallgathattunk meg Jager Martinától, Diramerján Ákostól és Losonci Istvántól. Az estét, az osztályok kisvideóinak bemutatása illetve a szalagjaik feltűzése követte. Eközben a tanárok tűzése is megtörtént. Miután mind a négy osztály szíve fölött lebegett a szalag és meghallgathattuk Berek Dániel és Berek Mihály előadását az állófogadás vette kezdetét. Itt a 11.D osztály gyönyörűen feldíszítette a végzősök számára az éttermet, ahol Bordácsné Papp Mónika tanárnő egyben igazgatóhelyettes mondott pár szót a végzősöknek.

Ezalatt míg a diákok a pohárköszöntőn vettek részt, a szülők a tanulók által írt levelet olvashatták.

Ám a lányok siettek vissza az öltözőkbe, hiszen a kis szünet után a bál, azaz a keringő következett. Nagyon izgultunk, hiszen mind a palotást, mind a keringőt több hónapon át tanultuk és szerettük volna elkápráztatni a közönséget, a szüleinket, a meghívott vendégeket, tanárainkat, és diáktársainkat is egyaránt.

Köszönetet mondunk Sándor Zsolt tanár úrnak, aki kitartóan végezte munkáját, hogy megtanította nekünk a csodálatos koreográfiákat. A csarnokot beragyogta a sok páros tündöklő ruhája és mosolya, talán nem is látszott annyira, hogy mindannyian izgultunk. A tánc itt még nem ért véget, hiszen a diákok felkérhették tanáraikat egy táncra, illetve a szülő-gyermek tánc sem maradhatott el. Az est folyamán a zenét Manzinger és Társa illetve a Tiszakáté Zenekar szolgáltatta.

Köszönjük az évfolyam nevében, hogy csodás pillanattá varázsolták számunkra ezt az estét, köszönjük a szervezőknek, a tanároknak és a diákoknak!

Csercsa Fanni