Órai novellák 2.

A virágos bicikli

Van egy nagyon szép virágos bicikli a falu központjában a posta előtt. Az arra járó emberek mindig megcsodálják. Reggel, mikor elmentem mellette, elterveztem, hogy készítek egy ehhez hasonlót az udvaromba.

Délután lementem a pincébe, mivel volt egy régi kerékpárom, amit már nem használtam. Megtisztítottam és utána elmentem egy bevásárlóközpontba, hogy alapanyagokat vásároljak az elkészítéséhez. Mire hazaértem besötétedett, így csak másnap tudtam folytatni a munkát.

Reggel lett. Nem kellett menjek dolgozni, mivel hosszúhétvége volt. Időben neki tudtam állni a bicikli dekorálásának. Ahhoz hasonlót szerettem volna előállítani, mint amilyen a falu központjában van.

A kerékpár lefestésével kezdtem. Utána feldíszítettem a csomagtartón lévő kosárkát és az ülést is. Nagyon sok virágom megmaradt. Elhatároztam, hogy kidíszítem a kormányt is. Gondoltam: minél díszesebb, annál szebb. Így is lett. Estére végeztem mindennel. Nagyon elfáradtam, ezért eltettem a biciklit éjszakára a garázsba.

Másnap reggel elővettem és elhelyeztem a szomszéd háza mellé úgy, hogy jól lehessen látni az utcáról. Mindenki megdícsérte. A polgármester úrnak tetszett a legjobban a járókelők közül. Nagyon szerette volna elhelyezni ezt is egy jól látható helyre. Felajánlottam az önkormányzat épülete elé.

Most már két díszes, virágos bicikli díszíti a települést, de nekem annyira megtetszett, hogy készíteni fogok még néhányat a lakóhelyünk szebbé tételének érdekében.

Kövecses Kitti 9. D