Többrészesek: BRONY 1.

Most induló rovatunkban olyan írásokat, esszéket, esetleg kisregényeket közlünk, melyek terjedelme összesen meghaladná a szokásos cikkek méretét. Elsőként egy tízrészes írás következzék a Bronikról!

A Brony fogalma

A ,, Brony’’ (magyarosítva: ,,Bróni’’) kifejezést kevesen ismerik. Ők az Én Kicsi Pónim: Varázslatos Barátság című rajzfilmsorozat rajongói. Ők általában felnőtt férfiak, úgy 16 és 40 éves kor közöttiek.

Egy pillanatra álljunk, meg és ezt gondoljuk csak végig. Fiúk, Felnőtt férfiak Én Kicsi Pónimat néznek. A kérdés: MIÉRT?! Elsőre kicsit hihetetlennek és őrültségnek tűnhet, de ez tényleg komoly és igaz. Tényleg vannak ilyen emberek? És hogy képesek rávenni magukat, hogy egy kislányoknak való műsort nézzenek? Talán valami lelki-érzelmi betegségben szenvednek, esetleg homoszexuálisok vagy pedofilok? Gyakori hiba, hogyha valaki ezt hallja, rögtön a lehető legrosszabbra gondol.

Nagyon sok más sztereotípia azt mondja, hogy ők harmincas évekbeli munkanélküliek, akik a szüleik pincéjében laknak és egész nap rajzfilmeket néznek. De egyáltalán nem ez a helyzet! Ők valójában magas iskolai végzettséggel rendelkező heteroszexuális férfiak.

Brony study, pszichológusok kutatása a brónikkal kapcsolatban:

Életkoruk: főleg 16 és 40 között, ahol az átlagéletkor a 21 év.

Nemek aránya: 85%-uk férfi és 15%-uk nő (Az utóbbiból nagyrészük azért brony mert a barátjuk is az, néhány női bróni szereti ha ,,pegasister”-nek hívják).

Neurotikusság (hajlam negatív érzelmekre): alacsony pontszámot értek el.

Iskolázottság: 35% középiskolás, 65% felsőfokú oktatási intézményben vagy már elvégezte.

Szexuális orientáció: a válaszoltak közül csak 1,7% a homoszexuális és több mint 84%-uk heteroszexuálisnak vallotta magát. Meleg, lelki beteg… nos, egyik sem. Ezek az adatok minden előítéletet megcáfolnak. Ők is ugyanolyan átlagos emberek, mint mi, és köztünk élnek. Szóval nincsen velük semmi gond ott belül? De akkor miért mondhatják, hogy szeretik ezt az eredetileg kislányoknak szánt műsort?

Az egyszerű válasz talán az: Mert jó?

TB